Nye messehagler


Kunstner Borgny Svalastog har laget messehagler til Østre Porsgrunn kirke

Kunstneren Borgny Svalastog har laget messehagler til Østre Porsgrunn kirke. Søndag 17. desember var hun til stede under gudstjenesten for å overrekke de flotte liturgiske plaggene.

Det er fire liturgiske farger gjennom kirkeåret: hvit, fiolett, rød og grønn. Den grønne messehagelen er bevart etter kirkebrannen, og er den mest brukte gjennom kirkeåret. Svalastog har tidligere laget en hvit messehagel som ble tatt i bruk tidligere i år. Den brukes på kirkens høytidsdager.

Fellesskapets røtter. Denne søndagen var kunstneren selv til stede og fortalte om arbeidet og symbolikken i de to messehaglene.

- Den fiolette messehagelen brukes i gudstjenestelige handlinger i advent, faste, begravelser og sørgegudstjenesten. Den er dekorert med teksten Kyrie «Herren» på forsiden, og på baksiden Eleison - «ha barmhjertighet med oss».

- De blå feltene i det fiolette stoffet symboliserer menneskene. Jeg er opptatt av røttene vi har – til vår familie, til de lokale røttene og fellesskapets røtter - før, nå og i fremtiden. Vi er forankret i et fellesskap som gir og forplikter oss på hverandre, mener kunstneren. «Røttene» kan observeres i stoffet på innsiden av plaggene. 
Leder i menighetsrådet, Terje Michelsen, er takknemlig over de flotte messehaglene.

– Svalastog er en fantastisk kunstner. Vi er svært glade for å kunne ta i bruk de flotte messehaglene, sier han.

Bildetekst: Kunstneren Borgny Svalastog overleverte de to messehaglene hun har laget til Østre Porsgrunn kirke til leder i menighetsrådet, Terje Michelsen. Foto: Ørnulf Paulsen

Tilbake